Fläskfilé Sinkadus
En gammal klassiker som i alla fall jag aldrig tröttnar på. Finns det inte fläskfilé så går det minst lika bra med fläskytterfilé.
Fläskfilé Sinkadus
ca 4-6 pers
600 g fläskflé (ytterfilé gick också bra)
5-6 tomater
200 g rökt tärnad bacon
150 g färska skivade champinjoner
2 dl grädde (jag brukar ta matlagningsgrädde)
2msk grovkornig skånsk senap
vitlök
1-1½ dl riven ost
salt o peppar
Putsa filén. Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn.
Bryn svampen och baconen i samma stekpanna.
Skiva tomaterna, täck sidorna och bottnen på en ugnsfast form med tomatskivorna.
Lägg filén o formen. Lägg svamp och bacon ovanpå.
Vispa ur stekskyn med senap, vitlök och grädde.
Jag brukar ta ca 2-4 vitlöksklyftor, vitlöksälskare som vi är.
Häll över såsen o formen.
Strö över ost, och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter, 225 º.
Servera med ris och sallad.
Smaklig måltid!
♥ Tesse
Har gjort lite reklam i min blogg... Toppenbra idé.. Jag kommer hit ofta... Kram!! // Karolin
Låter gott det.
Jag älskar god mat och jag älskar att läsa recept...och här var det mkt gott att läsa om och att testa. Jag kommer tillbaka :-)
//Linda