Cheesecake med citronsås

I förra veckan när jag tittade på Halv åtta hos mej, så fastnade jag för detta receptet.
När mamma bad mej göra en efterrätt så var valet inte så svårt!
Det blev riktigt gott, citronsåsen passade så bra till den söta kakan.



Läcker cheesecake i fruktsällskap

Botten
10 st digestivekex
100 g smör, smält

Första fyllningen
2 pkt philadelphiaost, á 200 g
3 st ägg, medelstora
1.5 dl socker

Översta lagret
4 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker, siktat

Citronsås
3-4 msk citronsaft, färskpressad
0.75 dl vatten
1 tsk majsenamjöl
1 st äggula
1.5 dl socker
1 msk smör

Gör så här

Botten

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula sönder kexen.
Blanda med det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar botten.
Grädda bottnen i ugn 5-10 minuter.

Första fyllningen

Skruva ner ugnen till 180 grader.
Ställ åt sidan. 
Mosa philadelphiaosten noggrant med en gaffel.
Blanda i äggen och sockret.
Vispa runt till en röra.
Fördela över den förgräddade kexbotten.
Grädda i 180 grader ca 35 minuter till dess kakan "lyfter" lite längs kanterna och i mitten.
Låt den kallna.

Översta lagret

Blanda sedan ingredienserna till det översta lagret.
Bred ut på den helt kalla kakan.
Grädda i 180 graders ugnsvärme i 6-7 minuter så att ytan stelnar något.
Låt kakan kallna.

Citronsås

Blanda citronsaft, vatten, majsenamjöl, äggula och socker i en rostfri kastrull.
Låt sjuda upp försiktigt.
Rör i blandningen hela tiden tills den tjocknar något.
Avsluta med att vispa ner kallt smör.
Låt svalna.

Vid servering

Garnera med limeskivor och/eller citronmeliss och passionsfrukt.
Servera den kalla citronsåsen till kakan.



Tesse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0