Vaniljcupcakes med punchfrosting

Herregud vad jag suger på det här med att blogga!!
Det är svårt att kombinera metlagning, datortid och tiomånadersdotter tydligen..

Jag var på Borgeby Kryddgård för ett par veckor sen, och såklart passade jag på att köpa lite fler smakessenser och strössel. Sen var jag ju tvungen att prova! Denna gången blev det vanliga vaniljmuffins, med en frosting med smak av punchessens.



Vaniljcupcakes  15 st

75 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 ägg
några droppar vaniljessens

Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Blanda ihop smält smör med mjölk och ägg. Rör ner allting i mjölblandningen.
Häll i muffinsformar, helst som står i en muffinsform.
Grädda i 10-15 minuter på 225 grader.

Frosting

200 g philadelphia
100 g smör
2-3 dl florsocker
Punchessens
Lila hushållsfärg
Lila strössel

Blanda ihop alla ingredienser.



♥ Tesse

Grannens goda biskvier

Mamma fyller år, och bad mej göra nåt gott som hon kunde ta med till jobb. Samtidigt fick jag ett recept på biskvier som hon fått av vår granne sen förr, Susanne. Det kändes som en pik, så jag fick snällt ställa upp och baka. För det är jag ju så lessen över att få göra.. Haha!
Dock blev det aldrig att hon tog med dom till jobb, dom råkade visst bli uppätna innan dess.. :)

Biskvierna var roliga att göra, men tog riktigt lång tid, längre än vad jag trodde. Dessutom räckte smörkrämen bara till hälften, så jag fick improvisera lite, och gjorde en annan smörkräm också.
Jag bjuder er såklart på båda recepten!
Jag följde inte receptet riktigt, utan fick lite bra tips av konditor-pappa, så jag skriver hur jag gjorde inom parantes.



Sannes biskvier     40-45 st (jag fick 43 st)

Biskvibotten

400 g riven mandelmassa (jag rev inte, skar bara i mindre bitar)
2 1/2 dl socker
3 vispade äggvitor (jag förvispade inte, funkade lika bra)

Rör samman allting, och spritsa ut på en bakplåtspapperklädd plåt. Låt vila 30 minuter i rumstemperatur. Grädda sen i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.
(Jag gjorde mina bottnar ganska små, trodde jag.. Dom svällde, och blev normalstora i alla fall)



Kaffesmörkräm

300 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 msk snabbkaffepulver, som blandas med 1 1/2 tsk hett vatten

Vispa ihop, och spritsa på bottnarna.
Jag ställde mina biskvier kallt, in i kylen eller frysen runt en halvtimme, så att smörkrämen stelnade lite.

Överdrag

225 g mörk marabou, smält
30 g kokosfett (det skippade jag)
Cappuccinopärlor (från Borgeby Kryddgård)

Doppa dom kalla biskvierna i chokladen, dekorera om du vill, och ställ kallt.



Improviserad smultronsmörkräm

200 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 tsk smultronessens (från Borgeby Kryddgård)
ett par droppar röd karamellfärg

Vispa ihop, och spritsa på bottnarna.



Topping

200 g vit choklad, smält
Röda dekorationspärlor (från Borgeby Kryddgård)



♥ Tesse

Pastasallad Du tager vad du haver

Framförallt på somrarna äter vi ofta pastasallad här hemma. Det är gott, snabbt, lätt och jag brukar ta vad vi har hemma, så det blir aldrig likadant som förra gången. Det funkar till det mesta, och även som ensamrätt. Jag brukar servera med tzatziki till, men sen är vi vitlöksgalna i familjen!



Pastasallad

Valfri pasta
Örtagårdsdressing ( + olja, vatten och lite vinäger)
Kassler i tärningar
Småtomater
Spenatblad
Fetaost
Marinerade champinjoner
Soltorkade tomater

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda sen ljummen pasta med örtagårdsdressing.
Släng sen ner vad du har hemma, och vad du är sugen på.

Jag brukar som sagt variera, men annat som är gott att ha i är gurka, paprika, skivad ölkorv, marinerade vitlöksklyftor, sparris, rädisor, annat kött. Möjligheterna är oändliga!

 

♥ Tesse

Avocadopasta

Är man hungrig, men inte riktigt orkar med att anstränga sej, så blir det oftast såhär.
I alla fall i denna familjen!



Avocadopasta

Pasta till en person (plus till en väldigt liten person som gillar att äta med fingrarna)
1 avocado
1 paket tärdnad bacon
småtomater
Vitlök
Citronpeppar

Koka pastan, stek baconen, tillsammans med vitlök.
Dela avocadon och tomaterna.
Blanda ihop allt, och krydda med svartpeppar.
Toppa gärna med balsamico om du gillar det.
Ät.



Svårare än så behöver det inte vara!

Tesse

Fisk i foliepaket

Denna maträtten hade jag dille på i somras, vet inte hur många gånger vi åt den.
Tur att det går att variera i all oändlighet!
Jag rekommenderar i varje fall att ta färsk fisk, det blir så mycket godare! 
Du kan välja att göra fiskpaketen som jag gjort här, i portionsformar, eller kan du göra en stor form med allt gott i, det
spelar ingen roll alls.
Funkar såklart att äta året om, även om jag föredrar det på sommaren, med nypotatis till.



Fiskpaket

Tärnad färsk fisk, tex lax eller torsk
skalade räkor

kokt potatis, naturligtvis godast med nypotatis
förvällda grönsaker som till exempel
broccoli
blomkål
haricot verts
sockerärtor

paprika
champinjoner
lök
purjolök
sparris
små tomater

Ta vad du tycker är gott helt enkelt! Med små medel blir det en helt ny rätt varje gång, perfekt!
Till paketen brukar jag servera en romsås som jag gör såhär:

Romsås

1 burk creme fraiche
1 liten burk röd stenbitsrom
Knorrs fiskkrydda
Citronpeppar
Pressad citron
Hackad lök om man vill det
Dill

Rör om allt, och låt stå kallt en stund så smakerna sätter sej lite.

Njut!



Tesse

RSS 2.0