SUSHI!

Alla som känner mej vet att en av mina absoluta favoriträtter är sushi!
Jag kan lätt äta det flera dagar i veckan, och jag tröttnar aldrig! Nu har äntligen sambon också lärt sej njuta av denna delikatess, så den enda som inte njuter av vårt beroende är väl plånboken..
Därför var jag ju såklart tvungen att testa göra egen sushi!
Eftersom det var första gången, så köpte jag ett färdigt kit, där allting ingick utom just ingredienserna.
Det funkade helt okej, men riset räckte inte till alla fyra arken med sjögräs.
Vi blev dock mätta som tusan ändå, så det hade räckt med mindre.
Nästa gång kommer jag inte köpa ett färdigt kit.
Det som är bra är att man tillochmed fick en bambumatta med!



Det står på paketet precis hur man gör, så jag tänker inte ge nån närmare förklaring.

Som ingredienser valde jag att ha i gurka, chilimajo, crabsticks, avocado, och lite grejer jag köpt från mitt vanliga sushiställe; lax, omelett och räkor.
Det blev hur gott som helst, och jag kommer garanterat göra det hemma fler gånger!
Sambon tyckte inte att det smakade "som vanligt" men vi är ju vana att äta på en sushibar, där dom verkligen kan grejerna.
Han var dock väldigt nöjd med överraskningsmiddagen jag ordnat :)

 
Misosoppa till förrätt såklart!

 
Alla ingredienser.

 
Sushiris.

 
En maki to be..

 
..tadaa!

 

 
Nöjd för att vara första gången i alla fall! :)

♥Tesse

Korvgryta a la Tesse

Detta är verkligen en klassisk Cajsa Warg-rätt, "Du tager vad du haver".
Släng helt enkelt i vad du känner för!
Denna grytan smakar aldrig likadant två gånger här hemma i alla fall.




Korvgryta a la Tesse

Falukorv i tärningar eller stavar
1 burk svamp, eller färska om man har det
1 burk krossade tomater
1 gul lök, hackad
Vitlök efter behag (jag använder alltid mycket vitlök..)
Tomatpuré
1 förpackning matlagningsgrädde
Kryddor (som vanligt citronpeppar, curry, oregano och creolerkrydda)

Fräs lök och falukorv i en gryta. Pressa i vitlök, och tomatpuré.
Häll i svampen o krossade tomaterna. Krydda och smaka av med dina favoritkryddor.
Häll i matlagningsgrädde.
Låt puttra lite.
Servera med pasta eller ris, vi föredrar pasta.



Dottern på tio månader älskar också korvgrytan! Hon får smaka vår mat om hon vill, även om den är kryddad, och vår lilla tjej är verkligen glad för smaker, hon gillar inte mat som inte är kryddad. Hoppas hon blir lika glad för matlagning som sin mamma!

♥ Tesse

Ugnspannkaka och stekt fläsk

Riktigt klassisk husmanskost, men ack så god!
Vill man komma på god fot med min sambo så funkar pannkakor, plättar eller ugnspannkaka/fläskpannkaka i alla lägen! Denna gången valde jag att inte ha bacon i smeten som jag brukar, utan steka saltat flsäk sidan om istället, mycket godare tyckte vi båda!




Ugnspannkaka   ca 4 portioner (vi äter dock en sån form själv!)

1 msk smör
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form 30x40 cm med smöret.
Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken, och hela mängden mjöl och salt.
Vispa till en slät smet, fyll på med resten av mjölken.
Häll smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills den är fint gyllenbrun och smeten är helt stel.
Under tiden pannkakan står i ugnen kan du förbereda fläsket.
Jag älskar när det är salt, så jag saltat fläskskivorna ganska mycket, sen steker jag dom knapriga.

  
 


För många år sen när min bror gjorde sin första tatuering, så sa han vid nåt tillfälle att tatuera sej, det kändes som att steka fläsk utan tröja, och jag kan inte annat än att hålla med! :)
Jag äter alltid med lingon till, med sambon äter utan. Smaklig måltid!

Tesse

Köttfärssoppa

Eftersom det varit värsta höstvädret ute idag, så blev vi sugna på en värmande soppa.
Köttfärssoppa fick det bli, gott och enkelt!



Tesses köttfärssoppa

1 burk mutti tomatkross
1 burk vanliga krossade tomater
1 gul lök
pressad vitlök efter smak (jag tog tre klyftor)
Köttfärs
Tomatpuré
Potatis
Morötter
Kryddor

Koka upp tomaterna och lite vatten.
Fräs lök, vitlök och köttfärs.
Blanda ner tomatpuré och kryddor i färsen.
Jag använde citronpeppar, curry, oregano och creolerkrydda.
Häll lite vatten på köttfärsen så den inte blir så torr.
Tärna potatis och slanta morötter.
Koka upp i tomatsoppan.
Häll i köttfärs, och låt grönsakerna koka klart.

Jag gillar att äta soppan med en klick creme fraiche, sambon föredrar utan.
Servera nåt gott bröd till, vi åt vitlöksbröd.
Soppan blir bara godare om den får stå och gotta till sej lite!



Tesse

RSS 2.0