Enkel marängtårta

En riktigt kaloribomb som verkligen får alla att längta till sommaren och färska jordgubbar. Receptet hittade jag i en Buffé-tidning för ett par år sen. Tårtan är supergod, om än lite svår att skära :)

Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl grädde
250 g frysta, tinade hallon, eller 5 dl färska

1/2 liter jordgubbar
2 dl färska hallon

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp 1 1/4 dl grädde, och häll över chokladen. Låt stå ca 5 minuter.
Vispa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på den enda marängbottnen.
Fördela 2/3 av hallongrädden på tryffeln.
Lägg på den andra marängbottnen, och fördela resten av grädden ovanpå.
Toppa tårtan med hallon och jordgubbar.

Njut!

 
 


♥ Tesse

Kommentarer
Postat av: Tinne

Ahh sån tårta gjorde jag till Patrice 1/2 års kalas. Supergod!

2011-01-23 @ 11:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0